Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szólj bele

2008.06.02

Ez az oldal a dumaláda. A "Hozzászólás hozzáadása" cím alatt bármilyen javaslatot, megjegyzést, véleményt, ötletet, kritikát feltehetsz.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

laszlo.ballabas@adaptor.hu

(Ballabás, 2008.08.27 14:18)

hát voltam Lengyelországban és rengeteg fotót csináltam.Levinném a táborba és egy kis élménybeszámolót is szívesen tartanék az érdeklődők számára.Egyébként pedig szerintem nyáron a könyvelők kivételével mindenki szana szét van ,nyaral a családdal,baráttal,barátnővel vagy éppen a szülőkkel.
Nekem szimpatikus volt az új hely jobban a magunkénak tudnám érezni,mint egy vendéglőt.Lányok szerintem akit érdekel még a társaság az úgy is el fog jönni.Szerintem az új irány jó,csináljuk együtt.Én benne vagyok !

válasz

(Turánszky Edina, 2008.07.27 16:29)

Kedves Éva!

Nem vagyok egy ős-Gömbös, de teljesen egyetértek Veled.

A további rész mindenkinek szól.

Úgy érzem, hogy a legtöbb Egyesületi tagnak csak elvárásai vannak azzal kapcsolatban, hogy a találkozókon minden kényelmes legyen. Ez azzal jár, hogy néhány ember dolgozik a Gömb Egyesületért, a többség pedig élvezi azt. Nem akarom magamat tömjénezni, de csak a magam nevében beszélek, és azt hiszem, eleget teszek az Egyesületért év közben (de előfordult már tábor közben is, és leggyakrabban nem a szórakoztató, diavetítés készítést és hasonlókat), hadd ne soroljam, de pl. most is az egyiket olvassátok, nézegetitek... Tevékenykedéseimre a legutóbbi tábor során érkezett az eddigi egyetlen vélemény, mégpedig az, hogy a kezembe lett nyomva a mosogatórongy, merthogy én még nem mosogattam az alatt a 3 nap alatt. Hát, cserélhetünk...

Félreértés ne essék, nem köszönetet várok, mivel én nem nosztalgiából, hanem szimpátiából vagyok Gömb-tag, de azt azért én sem szeretem, hogy az a hozzáállás, hogy ha valaki már csinál valamit az Egyesületért, akkor adjuk neki a többi feladatot is. Azt hiszem, nem ez volt az eredeti elképzelés az Egyesülettel kapcsolatban...

Lehet, hogy nekem nem olyan jó a memóriám, de úgy emlékszem, hogy a honlapnak is örült az akkor jelen levő társaság. A tábor programját a felkerülés óta 50-szer tekintették meg (jó, ebből vonjunk le 10-et, amikor ellenőriztem a "művet", ami egy kicsit túlzás, de legyünk nagyvonalúak), de eddig 2, azaz kettő (nem tévedés) visszajelzés történt. Pedig a közgyűlésen megbeszéltük, hogy vissza kell jelezni, de le is van írva. Azt azért elmondom, hogy a két visszajelzés olyanoktól jött, akik nem voltak jelen a közgyűlésen...

A honlapfeltöltéssel azért álltam le egy időre, mert vártam volna valami visszajelzést, véleményt. A dolgainkat, az események beszámolóit, a képeket így tudjuk a legegyszerűbben megosztani a tagokkal. Én úgy terveztem, hogy ide minden felkerülhet, ami a Gömbbel történik, és azt mindenki láthatja, így nincs olyan, hogy valaki kimarad az értesítésből. De együttműködés nélkül ez sem kivitelezhető. Pedig a találkozók alkalmával a legtöbb tagnak van véleménye, kritikája, változtatási javaslata, és a honlapot is látogatják valakik - ott a statisztika - nem hiszem, hogy akkora ráfordítással jár pl. a táborra való visszajelzés, vagy adatfrissítés, vagy javaslat. Eddig sem a közgyűlés képeit, sem a jegyzőkönyvet nem hiányolta senki...

A Gömb Egyesület (elvileg) nem csak a hónapok első keddjein és a táborok alkalmával létezik. Jó lenne, ha nem csak havi/évi egyszeri fogadkozásokból állna a Gömb.

További szép nyarat mindenkinek.

Edina

Gömb Party (Tábor) alatti hozzászólás

(Baranyi Éva, 2008.07.27 15:34)

evabaranyi@freemail.hu
(Baranyi Éva - 2008. 07. 25. 22:57)

Értem, hogy nem lesz hónap első kedd-találkozó augusztusban. Amikor a júniusi közgyűlés végefelé feltettem a kérdést, hogy a nyáron, a "tábori party" előtt találkozunk-e még, szinte számonkérő közfelkiáltás volt a válasz, hogy naná... Ehhez képest júliusban a Szűcs Attila, a Fenyő és én voltunk jelen. Hármasban is jó volt, és értsétek nyugodtan félre... Mert én nem értem, hogy miért jövünk csak azért össze, hogy székhelyváltozásról, tagdíjról döntsünk, miért nem beszélünk arról, hogy mi legyen ezzel a csapattal.
A Bálint Jóska nagyon akkurátusan és számomra szimpatikusan vállalt szerepet a tábor program szervezésében. Nem szoktam dicsekedni a memóriámmal, de azok szerint, akik velem dolgoznak, első osztályú, tehát emlékszem, hogy abban maradtunk, a nyári találkozókon még finomítjuk a program-vázlatot, és vállalunk feladatokat. Nekem olyan a nyaram, hogy ezt szívesen bevállaltam volna.
Magyarázat.
Azért ez a kissé pesszimista hangvétel, mert mostanában ritkán lógok a neten, ma olvastam/néztem meg visszafelé 386 levelemet, és most értesültem arról, hogy augusztusban tervezetten elmarad a találkozó.
Talán tudjátok, hogy egyetemre járok. Azt is ma olvastam, hogy szeretnék, ha résztvennék a gólyatábor előkészítésében, lebonyolításában. Mondanom sem kell, hogy a két táboridőpont egybeesik...
Aztán kicsit elméláztam, hogy egy fiatal, vagány csapathoz csatlakozzak-e, megengedve magamnak a büszkeség érzését is, miszerint korosztályomból még az azt kérő tanerőknek sem adnak lehetőséget, bezzeg engem hívnak, kérnek... VAGY...
Szóval, mivel vonz, motivál a másik lehetőség? A nosztalgia/visszarévedés kevés. Még akkor is igaz ez a kevésség-csekélység érzése, ha itt, írásban is vállalom, megosztom veletek, hogy költözködésem okán, e héten egyik délután előkerültek a "korabeli" fotók, s én megengedtem magamnak, hogy időtlenül (még ragyogó napsütés volt, amikor kezdtem, és csillagos ég, amikor becsuktam a dobozt) visszautazzak gyerek- és ifjúkoromba. A képek mögé történetek sorakoztak, megélt történetek, elmondott és sosem mondott mesék.
Erről jut eszembe, Nagy Feri, ha olvasod, kérem vissza a Varga Laci fotóját!!!
És jut eszembe, talán jó lenne egyszer ezekből a fotókból egy "beszéljük meg" kiállítást rendezni... És erről jut eszembe, Molnár Gyuszi! Három nagy kartondoboznyi 57-től 88-ig készült képet hagytam ott az irodában... Te mit tudsz róla?
Ölellek benneteket és szeretném, ha úgy két hét múlva megint idetévedek, kapnék valami motiváló, szeretet mutató direkt-üzenetet, de még jobb lenne, ha más is megosztaná velem, velünk a csapat által/kapcsán megjelenő gondolatait.
Baranyi Éva
Ja, az előbb lazán jelzett internet-haszálatom miatt, kérlek benneteket, ha valami fontos információ van, hívjatok, vagy legalább egy sms-t küldjetek.
Nagyon köüszönöm. (06-30-619-6610)